Iceberg Salat Centar pokrenuo projekat "Mali poljoprivrednici"

Iceberg Salat Centar kao lider na domaćem tržištu u proizvodnji i pakovanju salata, povrća i voća pokrenuo je projekat "Mali poljoprivrednici".

Cilj projekta je da se najmlađima približi proces uzgajanje povrća i voća kako bi se motivisali da od najranijeg uzrasta krenu da se hrane zdravo i steknu zdrave navike.

Projekat podrazumeva organizovane posete kompaniji, dece uzrasta od 4 do 10 godina. U prvom delu posete deca zajedno sa agronomima kompanije obilaze njive na kojima mogu videti kako se salata i ostalo povrće uzgaja na otvorenom polju i u plastenicima.

Nakon toga deca odlaze do specijalno ograđenih bašta, gde uz pomoć argonoma i Iceberg Salat Centar Junior junaka – Jabučilom i Šargaleposavom sade povrće.

Kako je kompanija locirana u Surčinu, prve posete će se organizovati za decu iz Beogradskih vrtića i škola, tokom proleća-leta 2017 godine. U kasnijem periodu su planirane i aktivnosti „otvorenih vrata“ tokom kojih će roditelji sa decom tokom vikenda moći da dođu i obiđu polja i zasade povrće.

Za više informacija kontaktirajte nas putem mejla: malipoljoprivrednici@salatcentar.com