
IFS – Međunarodni standard za hranu
Iceberg Salat Centar pored sopstvene laboratorije, sertifikata za organsku proizvodnju, Global Gap standarda je u julu ove godine dobio i sertifikat za IFS – Međunarodni standard za kontrolu kvaliteta i bezbednost hrane i prehrambenih proizvoda.
IFS je razvijen kako bi proverio kompetentnost proizvođača hrane u pogledu bezbednosti, ali i kvaliteta hrane. Danas je široko primenjen svetski standard kontrole bezbednosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača. Ovi, najviši standardi hrane, zasnivaju se na principu sledljivosti – mogućnosti da se u svakom trenutku na putu od primarnog proizvođača do krajnjeg korisnika „isprati“ ispravnost i kvalitet proizvoda u svakoj fazi proizvodnje i distribucije.
Primenom IFS standarda stiče se poverenje potrošača i osigurava njihova zaštita proizvodeći bezbedne i kvalitetne proizvode, a takođe omogućava da se poboljša troškovna efikasnost u lancu proizvodnje i prometa hrane.
Kompanija kontinuirano ulaže u kvalitet jer nastoji da potrošačima obezbedi zdravstveno bezbedno povrće i voće.