Iceberg Salat Centar primenjuje IFS – Međunarodni standard za kontrolu kvaliteta i bezbednost hrane i prehrambenih proizvoda, razvijen kako bi proverio kompetentnost proizvođača hrane u pogledu bezbednosti, ali i kvaliteta hrane.
IFS je danas široko primenjen svetski standard kontrole bezbednosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača. Ovi, najviši standardi hrane, zasnivaju se na principu sledljivosti – mogućnosti da se u svakom trenutku na putu od primarnog proizvođača do krajnjeg korisnika „isprati“ ispravnost i kvalitet proizvoda u svakoj fazi proizvodnje i distribucije.
Primenom IFS standarda stiče se poverenje potrošača i osigurava njihova zaštita proizvodeći bezbedne i kvalitetne proizvode, a takođe omogućava da se poboljša troškovna efikasnost u lancu proizvodnje i prometa hrane.
Osnovni ciljevi IFS standarda:
- da uspostavi opšti standard sa jedinstvenim sistemom ocenjivanja,
- da radi sa akreditovanim sertifikacionim telima i visoko kvalifikovanim i ovlašćenim ocenjivačima,
- da obezbedi uporedivost i transparentnost kroz ceo lanac snabdevanja,
- da smanji troškove i uštedi vreme, kako dobavljačima tako i trgovinskim lancima.