SR EN
Side Area Image

Iceberg Salat Centar d.o.o.

a: Vinogradska 40, Surčin

o: +381 64 841 28 33

h: +381 60 841 28 54

w: www.salatcentar.com

w: www.plastenicisalatcentar.com

e: office@salatcentar.com

PRODAJA

E-mail: prodaja@salatcentar.com

KONTROLA KVALITETA

E-mail: kvalitet@salatcentar.com 

Prerada

E-mail: prerada@salatcentar.com

GLOBAL GAP

GLOBAL GAP standard se koristi u proizvodnom procesu, što omogućava precizno praćenje celog procesa, u svim fazama proizvodnje, kako bi se sprečila mogunost kontaminacije povra zabranjenim materijama.

U fazi proizvodnje salata i povrća, Iceberg Salat Centar primenjuje Global G.A.P. standard kojim se proces proizvodnje na polju strogo prati u svim fazama kako bi se sprečila mogućnost kontaminacije povrća nedozvoljenim sredstvima.

GLOBAL G.A.P. koreni počinju 1997. godine pod imenom EUREPGAP, na inicijativu trgovaca koji pripadaju Radnoj grupi evropskih proizvođača. Britanski trgovci koji su radili zajedno sa supermarketima u kontinentalnoj Evropi postali su svesni rastuće zabrinutosti potrošača u pogledu bezbednosti proizvoda, uticaja pesticida na životnu sredinu i zdravlje, i na bezbednost i dobrobit radnika i životinja.

Njihovo rešenje: uskladiti svoje sopstvene standarde, procedure i razvijati samostalni sistem dobre poljoprivredne prakse (G.A.P.).

Standardi EUREPGAP-a su pomogli proizvođačima koji su proizvodili u skladu sa, širom Evrope, prihvaćenim kriterijumima za bezbednost hrane, održiv način proizvodnje, dobrobit radnika i dobrobit životinja, kao i za odgovorno korišenje vode. Usklađena sertifikacija je takođe značila uštedu za proizvođače, jer ne bi morali da prolaze kroz nekoliko revizija različitih kriterijuma svake godine.

Kako bi odražavala i svoju globalnu dostupnost i svoj cilj da postane vodeći međunarodni G.A.P. standard, EUREPGAP je promenio ime u GLOBAL G.A.P. 2007. godine.

GLOBAL G.A.P. je danas vodeći svetski program poljoprivrednog osiguranja, i program sprovođenja zahteva potrošača u dobre poljoprivredne prakse u velikom broju zemalja – trenutno više od 100.